2015. június 15., hétfő

"Harc"

Az élet útja küzdelmekkel van kikövezve. Harc az egész életünk. Harcolni kell a szerelmünkért, munkánkért, otthonunkért, családunkért, egészségünkért, és legfőképp a lelki békénkért. Az ember folyamatos küzdelmet folytat magáért és másokért. 

A társadalom szereti a kényelmet, szereti ha nem kell csinálnia semmit se. Vár a csodára és azt gondolja, hogy minden az ölébe hullik. Él mint hal a vízben abban reménykedve, hogy a pillanatnyi kedvező állapota nem szűnik meg. Sajnos előbb vagy utóbb rádöbbenünk, hogy ez nem így van...., megszűnik. 

Szükség van a kizökkentettségre! Valószínűleg azért rakja elénk az élet, mert magunktól nem vagyunk képesek változtatni. Persze először össze zuhanunk, kilátástalan minden, de rákényszerít ez a helyzet a változásra, arra hogy ismeretlen dolgokat éljük meg, ami által magasabb szintre tudunk lépni. Nélküle egy helyben totyogunk. Ha okosan küzdünk meg ezekkel a nehezebb élethelyzetekkel akkor többek leszünk általa. Mindent úgy kell formálni, hogy építsen,  ne pedig elvegyen. Minden felfogás kérdése. Minél több mindent vagyunk hajlandók megélni, megtapasztalni és befogadni, annál többek leszünk. Nyitottnak kell lenni az egész világra.

Nem egyik pillanatról a másikra megy végbe a változás. Hosszú folyamat, ami alatt hol nehezebb, hol könnyebb. Annyi kérdés mozgatja a kerekeket. Mindenre választ akarunk kapni azonnal, mert az ember türelmetlen. Természetesen ez nem ilyen egyszerű. Ilyenkor csak bízni lehet, és elhinni hogy jó úton járunk. Saját magunkba vetett hit és a tiszta lelkiismeret a legfontosabb. Istennek megvan a terve velünk, nekünk csak követnünk kell az úton. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése