2011. október 30., vasárnap

Emberi kapcsolatok II.

Nem elég az, hogy a mai világban mennyire nehéz megtalálni a társunkat. Még ha sikerül is rátalálnunk, el telik pár év, és szembesülnünk kell azzal, hogy még se ő volt az igazi. Kívülről a legtökéletesebbnek tűnő, hosszú kapcsolatok is egy pillanat alatt tönkre tudnak menni. De miért? Boldog, szerelemben együtt töltött évek után, hogy tudnak az emberek olyan könnyen szétválni?

Természetes az, hogy a kapcsolatokban vannak problémák és konfliktusok, de nem szabad olyan könnyen feladni a másikat. Nagyon elkeserítő az, hogy sorra mennek tönkre a házasságok. Semmi sem hull az emberek ölébe. Mindenért meg kell küzdeni, és nem lehet azt mondani az első bukkanónál, hogy én kiszállok.

Egyszer hallottam egy nagyon jó hasonlatot a házasságra. A házasság olyan mint egy csónak. Amíg boldog egy kapcsolat, addig szépen úszik a vízen a csónak. Viszont amikor megromlik, és szakít a pár, akkor ketté törik. Ez a két fél csónak innentől kezdve hiába keresgél tovább, nem fog találni olyan másik fél csónakot, akivel teljesen össze illene, ezért újra és újra szét fognak válni. Az embereknek ki kell tartaniuk a saját hozzájuk tartozó "fél csónakjuknál".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése